Okulda Popüler Olmak


Şimdi yazacağım şeyler "popüler" olmak üzerine olacak. Popüler olmanın kadın ve erkek deneyimleri, gözlemleri ile ilgili kendimce geveleyeceğim burada. Bu çıkarımlarım da üniversite hayatımdan esinlenerek olacak. Sınıfın en güzel kadını ve en yakışıklı erkeğini ele almak istiyorum bu muhabbetimde. Diyelim ki sınıfın en güzel kadınısınız. Sınıftaki çoğu erkek sizin hakkınızda konuşuyor, sizinle ilgileniyor. Size yakın mı davranıyor? Size bunun ne kadar süreceğini hemen söyleyeyim, o erkekler sizin bir sevgiliniz olduğunu öğrenene kadar. Bu andan itibaren erkekler yeni bir "en" seçeceklerdir kendilerine. Belki "enler" ama siz yalnız kaldığınız sürece sınıfın "en"i olmaya devam edeceksinizdir. Tecrübe ile sabit olup, sıkı bir gözlemci olduğumu da söylemem gerekiyor bu konu da. Ve şunu da unutmayın geri döndüğünüzde (yani sevgilinizden ayrıldığınızda) işler asla eskisi gibi olmayacaktır. Yine bir kesimin ilgisini çekmeye devam edecek olsanız da eski havanız olmayacaktır.

Peki bir erkek için bu popüler olma hali ne zaman başlar, ne zaman biter? Bir erkeğin popüler olması kolay değildir. Öncelikle kendisini kanıtlaması gerekmektedir. Konuşması, giyimi, hayatı, takıldığı mekanlar, dinlediği müzikler, okuduğu kitaplar, davranışları v.s. popüler olması için önemlidir. Ama asıl onu zirveye taşıyacak şeyi açıklıyorum. Bir erkek sevgilisi olduğu an itibar kazanır. İşte o andan itibaren kadınlar sormaya başlarlar "biz ne kaçırdık acaba?" Hiç bilmedikleri ve bir süre daha bilemeyecekleri bir durumdur bu. O erkeğin nesi vardı da, o kadın ona bakmıştı, sevmişti v.s. Ve tabi erkek yalnız kaldığı an da bir süre, bu yalnız olmadığı dönemde ki popülaritesini kullanarak çok ekmek yiyecektir. Ama benim naçizane tavsiyem bunu uzun sürdürmemesidir. En yakın zamanda kendisine yeni bir sevgili edinmelidir. Yoksa elde ettiği o popülaritesi günden güne azalacaktır. Merak kaybolacaktır.

Bu iki duruma genel olarak bir şeyler söylemek gerekir tabi. Onlar da şanslı olanlardır. Şanslı olanlar zaten her daim "popüler" olanlardır. Ne yaparlarsa yapsınlar bu durum asla sönmeyenlerdir. Siz siz olun onlara bulaşmayın, onlarla yarış halinde olmayın, onlara benzemeyin. İyi bir gözlemciyseniz bu işten avantajlı çıkabilirsiniz.

Saygılar.

Yorumlar