Türkiye - İspanya Avrupa Basketbol Şampiyonası 65-57

Öncelikle iki gün önceki Litvanya maçına dair bir şeyler söyleyeceğim. Litvanya maçı öncesi iki hazırlık maçı ötesine gitmeyecek ama motivasyon sağlaması açısından önemli maçlar oynadık. Kolay kazandık. Litvanya maçının böyle olmayacağını biliyorduk. Genel anlamda periyod sonlarını iyi oynayabilseydik ve tabii ki maçın sonunu da o maçı almamız zor olmayacaktı. Dış atışlarımız iyi olmamasına rağmen alabilirdik ama her zaman evsahipleri avantajlıdır. Litvanya'da üst düzey bir evsahibi ve yenildik. Yememiz gereken civarlarda sayı yediğimizi de düşünüyorum. İşte tek sorun periyod sonlarıydı.

Ama asıl sorun ertesi gün oynadığımız Polonya maçıydı. Bu maçı kazanmamızın gruptan çıktıktan sonra hiç bir önemi olmaması oyuncuları belli ki çok rahat kazanacakları bir maça motive etmekte zorlamış. Akılları bir gün sonraki İspanya maçına gitmiş. Böylesine berbat bir oyun olmamalıydı. Hakemlerin de işin içine karışması cabası elbette ama bu asla arkasına sığınılacak bir şey değil. Polonya gibi bir takımdan 84 sayı yemek olacak iş değil. Ve farkında değildik belki ama bu maçı kaybetmek bize turnuvadan elenmeye mal olabilirdi. Neyse ki bugün gündüz maçında Büyük Britanya, Polonya karşısında cidden iyi oynayarak kazandı ve Türkiye'nin yolunu açtı. Aslında 58 sayı bir fark onları da bir üst tura çıkarabilirdi ama hayal kurmak da yersiz. Biz BB 'dan galibiyet bekledik, Polonya'nın zaferi Türkiye-İspanya maçını formaliteden öteye götürmeyecekken bir anda Britanya'nın galibiyeti bu maçı 2. tura taşınacak önemli galibiyete dönüştürdü bizim adımıza.

Şimdi maça gelecek olursak. Tamamını izleyemedim maçın. Çünkü evde elektirikler kesilmesi sonucu ilk yarıyı izleyebildim. Bir de maçın son 3 dakikasını fakat en azından o 3 dakika için konuşmak gerekirse maçın sonucunu iyi oynadık. Oynanması gereken şekilde oynadık. Kendi grubumuzda Litvanya, İspanya ve biz tek galibiyetle 2. gruplara kalacağız. Burada tüm maçlarımızı kazanırsak lider bile çıkma şansımız olabilir. En azından 2. olarak çıkabiliriz şu gruptan. Haydi bastırın demekten başka bir şey diyemiyorum...

Yorumlar